Creditmanagementsoftware steeds belangrijker: belang van gedegen creditmanagement niet onderschatten

Creditmanagement functionaliteit is binnen de meeste standaard boekhoudsoftware geen optie en blijft vaak beperkt tot een ouderdomsanalyse en een generieke aanmaning. Functionaliteiten als klantsegmentatie, business rules, het vastleggen en controleren van een betalingsregeling of het bijhouden van klantendossiers blijven vooralsnog voorbehouden aan gespecialiseerde creditmanagement software.

Ditzelfde geldt voor een goede liquiditeitsprognose en (interne) scoring van klanten op basis van diverse parameters. Doordat het voor veel ondernemers moeilijk is om aan krediet via de bank te komen, zal het belang van gedegen creditmanagement  eerder toe- dan afnemen. “Het efficiënter en effectiever managen van cashflow en werkkapitaal is dan van groot belang”, aldus Gerard Bottemanne van GBNED en Marcel Wiedenbrugge van WCMConsult.
 
Met de nieuwe 2014 uitgave van de “Gids Creditmanagement software” bieden Gerard en Marcel een uitgebreid overzicht van creditmanagement-, incasso- en daaraan gerelateerde software. De gids telt ruim 120 pagina’s en verschaft ondernemers en hun adviseurs (accountants- en administratiekantoren) inzicht in het actuele aanbod en de mogelijkheden van genoemde software. Naast algemene informatie over creditmanagement, komen softwaresystemen van 25 aanbieders uitgebreid aan bod.
 
Op basis van het rapport wordt geconcludeerd dat leveranciers van creditmanagement software hun functionaliteit steeds verder uitbreiden en zich ook meer richten op het totale ‘Order-to-Cash proces’. Dat laatste is logisch, want feitelijk begint goed creditmanagement al met het beschikbaar hebben van een goed risicoprofiel bij de orderintake. 
Creditmanagement is daarom ook van belang voor marketing- en verkoopafdelingen. Cloud computing in combinatie met moderne communicatietechnieken zorgen voor een steeds betere integratie in de keten, zoals uitwisseling van informatie met derde partijen als incasso-organisaties, deurwaarders en informatiebureaus. Ook de combinatie met elektronisch factureren en het koppelen van moderne betaaltechnieken wordt genoemd als uitbreiding.  
__________________________________________________________________________________ 
Bezoek Financial Systems 2014: Unlock the Power of Technology
Kom 22 mei 2014 naar Financial Systems, dé IT beurs voor financiële professionals.
– Ontmoet meer dan 30 topaanbieders en 1.000 professionele bezoekers op één dag
– Compleet overzicht van de Nederlandse markt voor financiële software
– Doorlopend programma van expertsessies en productpresentaties
Ontdek de laatste trends en ontwikkelingen in Finance & IT op donderdag 22 mei in NBC Nieuwegein.
Registreren voor een gratis bezoek? Ga naar Financial-Systems.nl
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen