COSO: Update Risk Management Framework

De Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission, beter bekend als COSO, stelt een update van haar enterprise risk management framework uit 2004 voor.

Met assistentie van PwC, dat ook verantwoordelijk was voor het oorspronkelijke referentiemodel, heeft COSO een aangepaste nieuwe versie voorgelegd aan belanghebbenden en belangstellenden, met het verzoek om vanaf vandaag 15 juni feedback op de voorstellen te geven.
 
COSO heeft haar website, www.COSO.org, uitgebreid met een nieuwe sectie, geheel gewijd aan de update. Daar vindt u het aangepaste referentiemodel, hulpmiddelen om te reageren en uw ideeën aan te dragen, en een reeks FAQ’s met antwoorden. 
 
Daarnaast treft u er een video waarin vier leden van de Adviesraad de update van het ERM bespreken, hoe deze tot stand is gekomen en hoe belangrijk het is om input uit het veld te verzamelen voordat een definitieve nieuwe standaard wordt vastgesteld.
 
Commentaar en suggesties zijn welkom tussen 15 en 30 september aanstaande. Alle schriftelijke reacties zullen worden opgenomen in de publiek toegankelijke documentatie tot 31 december van dit jaar. Gebaseerd op de ervaringen van de vorige keer denkt COSO meer dan 10.000 reacties te mogen verwachten. De bedoeling is dat PwC  de reacties verwerkt in de laatste drie maanden van dit jaar en de eerste van 2017, waarna in het tweede kwartaal het nieuwe ERM referentiemodel beschikbaar moet komen. 
 
Aan de update is sinds oktober 2014 gewerkt. 
 
Tijdens deze opleiding ontdekt u in vijf dagen alle facetten van integraal risicomanagement. Na afloop scant u uw organisatie op risico’s en stelt u een praktisch en toepasbaar beheersplan op. Verstevig groei en waarborg continuïteit. Meld u direct aan.
 

Gerelateerde artikelen