Corporate Express akkoord met overname Staples

Kantoorartikelenleverancier Corporate Express gaat akkoord met een overname door de Amerikaanse rivaal Staples. Hierdoor ontstaat 's werelds grootste leverancier van kantoorartikelen.

De Amerikanen bieden 9,25 euro per aandeel Corporate Express, ofwel in totaal 3,1 miljard euro (inclusief schulden). Hiermee is het bod licht verhoogd van euro 9,15 naar euro 9,25 per aandeel. Het bod is volledig in contanten.

Het Nederlandse bedrijf heeft zich lange tijd verzet tegen een overname door Staples, maar sinds vorige week heeft Corporate Express met Staples rond de tafel te bespreken. De Nederlandse onderneming wilde een nadere toelichting op de plannen van Staples.

Afgelopen nacht werd overeenstemming bereikt over de prijs, zo laat bestuursvoozitter Peter Ventress van Corporate Express weten tijdens een toelichting voor journalisten. Het bod is een ‘eerlijke’ prijs voor Corporate Express.

Ventress, die na de afronding van de overname aan het hoofd komt te staan van Staples’ activiteiten buiten de VS en Canada, zegt verder: ‘Ron Sargent en zijn team delen onze waarden en onze wens om waarde te creeren voor al onze aandeelhouders en in het bijzonder onze klanten en onze werknemers.’

De fusieovereenkomst met Lyreco is beeindigd, zo zegt de Nederlandse kantoorartikelenhandelaar. Corporate Express moet een break-up fee betalen van euro 30 mln, zo bevestigt Ventress.

De aanmeldingstermijn van het bod loopt af op 27 juni, om 17.30 uur. Afronding van de overname wordt verwacht in juli dit jaar.

Gerelateerde artikelen