Coronabeleid werkt niet

Nederlandse aanpak leidt tot reisstop en annuleringen vanuit België en Duitsland.

Gisteravond verklaarden België en Duitsland de provincies Noord- en Zuid-Holland tot risicogebied. Wie na een verblijf vanuit deze provincies naar de buurlanden wil reizen, moet een coronatest ondergaan en in quarantaine.

De eerste gevolgen zijn al direct merkbaar: hotels in beide provincies krijgen vanagochtend al meerdere annuleringen binnen van Duitse en Belgische gasten. Het Sir Adam Hotel in Amsterdam heeft vanochtend al meerdere annuleringen van Duitsers en Belgen binnen. “Terwijl zij nu juist de grootste groep gasten vormen.” Het NH Hotel bij Schiphol krijgt veel vragen van mensen die hun bezoek willen uitstellen naar een later moment.

Ook bij een locatie van de keten in Den Haag kregen ze die vraag sinds gisteren al meerdere keren. “We boeken de overnachtingen nu om naar oktober.” Het kleinere budgethotel Aquarius Hotel in Scheveningen krijgt ook annuleringen voor later in het jaar. “En het gaan er denk ik nog veel meer worden. Het is vreselijk.”

Inmiddels is bekend dat het Nederlandse testsysteem voor het coronavirus niet klaar is voor een mogelijke tweede golf. De testcapaciteit is nog steeds te laag. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd noemt de uitbreiding die nog nodig is een “enorme opgave” voor de betrokken GGD’en en laboratoria.

(bron: ANP; foto: Jaymantri, Pexels)

Gerelateerde artikelen