Corio beloond voor jaarrekening

Het Nederlandse vastgoedfonds Corio heeft de EPRA-prijs gekregen voor de beste jaarrekening, een initiatief van de European Real Estate Association (EPRA), de belangenbehartiger van Europese beursgenoteerde vastgoedondernemingen.

Het is een onderscheiding voor het vastgoedfonds dat de beste verbetering heeft laten zien in de jaarverslaggeving. Corio verdiende de eerste prijs door het publiceren van uitgebreide informatie inzake de ontwikkelingsprojecten.

Daarnaast is de informatie over lopende projecten verbeterd, bijvoorbeeld over de waarde en de brutooppervlakte van de projecten. Verder heeft Corio de nettovermogenswaarde, de verwaterde winst per aandeel en de triple-nettovermogenswaarde inclusief de aansluitingen toegelicht in de jaarrekening.

Naar de prijs dongen 92 Europese vastgoedbedrijven mee. De inzendingen zijn beoordeeld door Deloitte. Het doel van de prijs is om jaarcijfers van Europese vastgoedfondsen op de beurs duidelijker, transparanter en beter vergelijkbaar te maken binnen Europa.

Gerelateerde artikelen