Copaco tevreden over omzet

fallback
Copaco, leverancier van ICT hard- en softwareproducten en diensten heeft over het 3e kwartaal van 2002 een omzet behaald van EURO 103,2 miljoen. De omzet tot en met het 3e kwartaal van 2002 bedraagt EURO 296,9 miljoen, een afname van de omzet ten opzichte van het vorige jaar van 2,7% (tot en met het 3e kwartaal 2001 EURO 305,1 miljoen).

Copaco constateert wel een moeizame markt, verhevigde concurrentie en slechte rendementen bij een aantal van haar afnemers. Een van Copaco’s grootste afnemers CSS is in betalingsmoeilijkheden gekomen en ondanks het feit dat Copaco haar debiteurenrisico NCM-verzekerd heeft, kan dit toch een gevoelig verlies betekenen.
Als antwoord op een steeds verdergaande consolidatie en internationalisering van de ICT-markt, richtte Copaco in oktober samen met een drietal toonaangevende Europese collega’s uit respectievelijk Groot-Brittannië, Zwitserland en Italië de European Wholesale Group op. Deze groep realiseert een omzet van EURO 2,5 miljard, belevert 35.000 resellers en is opgezet om de slagkracht naar haar afnemers en haar leveranciers te vergroten. Het samenbrengen van de nieuwste ontwikkelingen en het uitwis-selen van gezamenlijke ervaringen zal ook voor klanten en leveranciers uiteindelijk meer opleveren en kosten in de hele distributieketen reduceren.

Verwachtingen
Copaco koerst aan op ongeveer eenzelfde omzet als in 2001 mits het laatste kwartaal aan de verwachtingen voldoet. De markt vertraagt echter meer op dit moment dan verwacht. Over de winst tweede halfjaar doet Copaco nog geen uitspraak.

Profiel Copaco
Copaco N.V. is sinds 1981 actief op het gebied van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en genoteerd aan de Officiële markt van Euronext Amsterdam.
De onderneming, marktleider in Nederland op haar gebied, levert met ca. 300 medewerkers (medio 2002) computer-, netwerk-, data-storage en communicatieproducten, software en groupware. De activiteiten zijn ondergebracht in de werkmaatschappijen Copaco Nederland, Lifeware en POS-Line. In 2001 bedroeg de omzet ruim EURO 412 miljoen.
Copaco rapporteert de winst halfjaarlijks. De aandelen van Copaco N.V. worden verhandeld aan de Euronext Amsterdam.