Consumenten betalen slechter af

Consumenten waarmee een betalingsregeling is getroffen, breken hun betalingsverplichtingen in een eerder stadium af dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een studie van Verkoopjevordering.nl onder 700 betalingsregelingen.

Van de afgebroken betalingsregelingen kwamen consumenten in 2012 hun betalingsverplichtingen na gemiddeld 5 betalingstermijnen niet meer na. In 2011 gebeurde dat na 7 betalingstermijnen. Het gemiddeld aantal betalingstermijnen dat bij een betalingsregeling werd gehanteerd steeg van 12 in 2011 naar 14 in 2012. Ook bij betalingsregelingen tussen bedrijven worden betalingsverplichtingen eerder gestaakt.

Het gemiddelde bedrag waar een betalingsregeling voor werd getroffen bedroeg dit jaar € 1100,- In 2011 was dat € 987,- De overeengekomen periodieke hoogte van de betalingstermijn bedroeg in 2011 gemiddeld € 78,- In 2011 was dit € 71,-

Als voornaamste redenen voor het vroegtijdig stoppen met afbetalen komen naar voren: Verlies van baan (32%), schuldsanering (21%) vordering belastingdienst (16%).

Bron: Verkoopjevordering.nl
__________________________________________________________________________________
Zet uw afdeling Credit Management in 1 dag strategisch op de kaart
Tijdens het seminar Credit Manager in één dag geeft Credit Management expert Raimond Honig inzicht in de strategie van befaamde managementdenkers. Ontdek in één dag hoe u als Credit Manager sneller en effectiever kunt anticiperen op de uitdagingen waar uw organisatie voor staat. Meer informatie en aanmelden
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen