Complexiteit van FATCA voorkomt goede naleving volgens twee derde van de finance managers

Mindtree, een wereldwijd opererend IT-bedrijf, presenteert vandaag het onderzoek 'Strategieën om FATCA Compliance te bereiken'. De enquête, gehouden in mei en juni 2014, onderzoekt de uitdagingen waar risk-, compliance- en IT- managers tegen aanlopen bij de naleving van de FATCA-vereisten.

“Het onderzoek bevestigt dat er nog steeds erg veel hordes genomen moeten worden om aan de FATCA-vereisten te voldoen,” aldus Gaurav Johri, Senior Vice President en Head of Banking, Financial Services and Insurance van Mindtree. Johri verder: “Wat risk-, compliance- en IT-managers moeten begrijpen is dat het uitvoeren van een grondige productevaluatie voorkomt dat FATCA een ongewenste invloed heeft op hun aanbod. Een evaluatie valideert de wijze waarop een product dat voldoet aan de FATCA-vereisten wordt aangeboden. Tegelijkertijd houdt de evaluatie rekening met variabelen, zoals de locatie en de vaste, verstelbare, jaarlijkse en periodieke inkomsten (‘FDAP Income’) van Amerikaanse oorsprong.”
Het naleven van de FATCA-vereisten middels een productevaluatie is een complexe taak waarin verschillende werkstromen samenkomen. Mindtree ondersteunt financiële instellingen hierbij door het ontwikkelen van een FATCA kwaliteitsaanpak. De aanpak verlaagt de inspanningen en kosten van het testen met 20%, identificeert tekortkomingen in het implementatieproces, informeert stakeholders over problemen en maakt een weloverwogen besluitvorming mogelijk.
 
Het eerste deel van de aanpak richt zich op de testplanning om de implementatie van FATCA te evalueren. Tevens wordt de omvang van de testen op functionaliteit, prestatie, veiligheid, data-gecentreerdheid en interface bepaald. Deel twee focust op testautomatisering, agile testen en productevaluatie. Het derde en laatste deel van de aanpak is de analyse van de testresultaten en het identificeren van tekortkomingen.
 
Bron: Mindtree
 

Gerelateerde artikelen