CFO’s verwachten meer financials aan te trekken

Ruim één op de drie Nederlandse CFO's of financieel directeuren is van plan de komende maanden additioneel financieel personeel te werven.

Verder verwacht nog eens ruim de helft om vrijgekomen financiële functies te vervullen. Dit blijkt uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Robert Half onder 200 CFO’s en financieel directeuren. 
De voornaamste reden voor het creëren van nieuwe functies zijn het starten van nieuwe projecten of het uitbreiden van product- of dienstenaanbod. Dit jaar verwacht 38 procent van de CFO’s nieuwe functies te creëren. In 2013 lag dit percentage nog op 18 procent. 
Nu de economie aantrekt zegt 92 procent van de CFO’s vertrouwen te hebben in de groeivooruitzichten van de Nederlandse economie, terwijl 94 procent vertrouwen heeft in de vooruitzichten van het eigen bedrijf. Geen van de CFO’s of financieel directeuren verwacht dan ook in het komende jaar functies te moeten schrappen. 
“Bedrijven zijn tegenwoordig optimistischer en willen projecten, investeringen en initiatieven die vanwege de crisis eerder ‘on hold’ waren gezet niet meer uitstellen, maar in toenemende mate implementeren”, zegt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. Het vinden van de juiste professionals om deze groei te faciliteren blijkt geen kinnesinne. Bijna negen op de tien ondervraagden stelt dat het uitdagend is om gekwalificeerde financiële professionals te vinden. 
De CFO’s wijzen op het gebrek aan technische niche-experts en commerciële vaardigheden. Daarnaast stelt een kwart van de ondervraagden dat de vraag groter is dan het aanbod. Professionals met een boekhoudkundig profiel zijn het lastigst te vinden. Bijna de helft van de ondervraagden ondervindt de meeste moeilijkheden om deze krachten te vinden. Ook het vinden van het juiste personeel op het gebied van financial controlling (27 procent) en financial analysis (21 procent) is lastig. Slechts 6 procent van de respondenten stelt dat het niet moeilijk is om gekwalificeerde kandidaten te vinden. 

Gerelateerde artikelen