CFO EY Global (alsnog) weg na afketsen splitsing

Miller kwam van Cargill om CFO te worden van de afgesplitste adviespoot

Jamie Miller, Global Chief Financial Officer van EY, is opgestapt bij het wereldwijde Big Four-kantoor. Het was de bedoeling dat ze de financiële leiding zou krijgen over de adviespoot nadat die zou worden afgesplitst van het concern.

  • Miller kwam naar EY om adviestak te leiden na 0psplitsing
  • splitsing accountancytak van adviestak staakte door verzet EY in VS
  • Miller ‘nieuwe uitdagingen buiten EY’

Miller was speciaal voor dat doel losgeweekt van grondstoffenbedrijf Cargill, waar ze financieel directeur was. Maar na fel verzet van de Amerikaanse poot van EY ging de beoogde splitsing de ijskast in.

Stilgehouden vertrek

Al in juni hield ze het voor gezien bij EY, maar tot dusver heeft dit kantoor dat stilgehouden. De Financial Times heeft nu achterhaald dat ze vertrok nadat de beoogde splitsing van het bedrijf van de baan was.

Verklaring in FT

“Ik ben bij EY gaan werken om de organisatie te helpen een transactie na te streven”, aldus Miller in een verklaring aan de Financial Times. “Nu dat van tafel is, ben ik vertrokken om andere kansen te benutten. EY is een uitzonderlijke organisatie met bedachtzame leiders en ik ben er trots op deel uit te mogen maken van hun reis.”

Beloningen vorige werkgever

Miller heeft bijna veertien jaar bij GE gewerkt in verschillende financiële functies, waaronder de laatste tijd als Chief Financial Officer. In haar laatste volledige jaar bij het bedrijf (2020) ontving ze 3,5 miljoen dollar aan salaris en een bonus, met daarbovenop nog eens voor 4,6 miljoen dollar aan aandelen, zo achterhaalde de Financial Times.

 

Gerelateerde artikelen