CFO Ernst & Young weggestuurd wegens onethisch handelen

Eind vorig jaar heeft Ernst & Young Chief Financial Officer Mike Hartkoorn tot vertrek gedwongen. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Hartkoorn zou onethisch hebben gehandeld door een dochterbedrijf van Ernst & Young te verkopen aan een bedrijf waarvan hij zelf in het diepste geheim de financier en aandeelhouder (50%) was, zo meldt het FD.

Volgens het FD kwam de kwestie vorige week aan het licht tijdens een kort geding dat vorige week speelde bij de rechtbank Rotterdam. Het gaat hierbij om de verkoop van Doxis, een dochterbedrijf dat het digitaal beheer van documenten en archieven verzorgt. Het bedrijf werd in 2010 verkocht.

Tijdens het kort geding zei de advocaat van Ernst & Young dat het bestuur er in oktober 2010 achter was gekomen dat CFO Mike Hartkoorn door als financier van de koper van Doxis op te treden. Volgens de advocaat heeft Ernst & Young meteen maatregelen genomen. Hartkoorn is te verstaan gegeven of zelf ontslag te nemen of een pijnlijke procedure af te wachten. Hij koos voor het eerste. Op een vraag van de rechter of Hartkoorn de aankoop van Doxis in privé had gefinancierd, zei de advocaat: ‘Hij heeft het zelf gefinancierd en geregeld met Beekhuis (de koper).’ Daarmee heeft Hartkoorn volgens de advocaat 'onethisch' gehandeld.
 

Gerelateerde artikelen