CFO Dirk Jan Sloots van PGGM naar Menzis

Sloots wordt per augustus 2019 de nieuwe CFRO (Chief Financial & Risk Officer) van zorgverzekeraar Menzis.

Als lid van de raad van bestuur zal Sloots onder meer invulling geven aan de strategie en financiële koers van de organisatie. Econometrist Sloots (1979) heeft ruime ervaring op het gebied van financiën, risicomanagement en strategie. Momenteel is hij directeur Finance & Control bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, dat net als Menzis een coöperatie is zonder winstoogmerk. Sloots volgt bij Menzis Frank Janssen op, die per 1 juni CEO wordt van Keolis Nederland.

Lees ook: 4 tips om een CFO-sollicitatie te verpesten

“Als CFRO van Menzis kan ik bijdragen aan maatschappelijk zeer relevante onderwerpen”, zegt Sloots over zijn functie op zorgnieuwswebsite Skipr. “Denk daarbij aan het behoud en tegelijkertijd de vernieuwing van ons zorgstelsel vanuit het principe van solidariteit, maar zeker ook aan de uitdaging om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.”

Bijdrage strategie

“Met Dirk Jan Sloots halen we niet enkel een financieel onderlegde bestuurder binnen, maar tevens een man die mede een goede bijdrage zal leveren aan de strategie van Menzis”, aldus Menzis-bestuursvoorzitter Ruben Wenselaar. “Hij heeft een brede oriëntatie op verzekeren en op zorg”, vindt Peter van Lieshout, voorzitter van de raad van commissarissen bij Menzis. “Tevens toont hij zich een goede gesprekspartner op het gebied van de vraagstukken en ontwikkelingen voor zorgverzekeraars.”

Econometrie aan RuG

Sloots studeerde Econometrie aan de RuG en Actuariële Wetenschappen aan de UvA. Hierna volgde hij de postmasteropleiding tot Actuaris AG. Vanaf 2002 was hij werkzaam bij PGGM in verschillende actuariële functies. Na zijn aanstelling als manager actuarieel advies & ALM, ving zijn bestuurlijke carrière aan in 2011. Hij was bestuurder van onder andere PGGM Levens- en Schadeverzekeringen en de Rabo PGGM PPI. Tevens stond hij aan het hoofd van een veranderprogramma om de pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM te vernieuwen en klantgerichter te maken. Sinds 2017 is hij lid van de raad van toezicht van de Santiz ziekenhuizen. Voor hij begint bij Menzis zal hij deze functie neerleggen.