CBS: Meer faillissementen in juni

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In juni zijn er 38 faillissementen meer uitgesproken dan in mei. De stijging volgt op drie maanden met een daling. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 361 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, in juni failliet verklaard. De meeste faillissementen werden uitgesproken in de handel, namelijk 77. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 62. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca, aldus het CBS.

Het aantal uitgesproken faillissementen piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op, om daarna weer drie maanden te dalen. In juni is er dus weer een toename.

Gerelateerde artikelen