CBS: investeringen opnieuw aanzienlijk gestegen

De investeringen in Nederland zijn in augustus met 13,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekend. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in september en oktober net zo gunstig als in augustus.

Net als in de voorgaande maanden is vooral meer in woningen geïnvesteerd. Ook de investeringen in infrastructuur, machines en personenauto’s waren aanzienlijk hoger dan een jaar eerder.

De omstandigheden voor investeringen zijn in oktober en september even gunstig als in augustus volgens de CBS Investeringsradar. De radar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse investeringen gunstiger of minder gunstig zijn geworden.

In oktober was het consumentenvertrouwen en het oordeel van de Nederlandse ondernemers in de industrie over hun orderportefeuille positiever dan een maand eerder. Daarentegen was de toename van de koerswaarde van Nederlandse aandelen op jaarbasis kleiner.

Gerelateerde artikelen