Cargill neemt veevoederbedrijf Provimi over

Niet DSM of Nutreco, maar het Amerikaanse Cargill neemt het veevoederbedrijf Provimi voor 1,5 miljard euro over van Permira.

Het landbouwbedrijf maakt het bindende bod bekend in een persbericht. De deal zal nog moeten worden goedgekeurd door de ondernemingsraden en toezichthouders. Volgens Cargill vullen beide bedrijven elkaar perfect aan.

In verschillende media werd de afgelopen tijd gemeld dat Royal DSM en Nutreco eveneens geinteresseerd waren in het veevoederbedrijf Provimi, dat sinds 2007 in handen was van private equity investeerder Permira. Onder de vlag van Permira werden bepaalde onderdelen afgestoten en werden uitstekende financiële resultaten geboekt. Zo was de EBITDA in de eerste helft van 2011 86 miljoen euro, 20.3 procent hoger dan in 2007.

Ton van der Laan, directeur en Group CEO van Provimi, laat in een verklaring weten dat Cargill met een helder en aansprekend bod is gekomen en Provimi onder de nieuwe vlag nog meer kan groeien. Provimi en Permira werden in de deal geadviseerd door JP Morgan en Freshfields Bruckhaus Deringer.

 

Gerelateerde artikelen