Capgemini en Efma lanceren FinTech portaal

FinTechVisor is ontworpen om de samenwerking tussen Fintechs en financiele instituten te stimuleren.

Capgemini en Efma lanceren FinTechVisor: een innovatief platform dat is ontworpen om FinTechs en financiële instellingen samen te brengen en te laten samenwerken. Het portaal biedt een wereldwijd netwerk en samenwerkingsgemeenschap voor FinTechs en financiële instellingen om pioniers te worden door samen te werken aan de toekomst van de financiële sector.

Innovatieve FinTechs bouwen nu al aan de fundamenten van deze virtuele markt door hun oplossingen dagelijks te delen. Het portaal, dat is gelanceerd op het CCX Forum in Londen, heeft een functie die bankiers en verzekeraars in staat stelt om FinTechs en hun oplossingen te beoordelen. Daarnaast is er een ‘matchmaker-achtige’ functie voor financiële instellingen op een FinTech-partner te vinden die hun behoeften en interesses aanvult.

“De financiële sector ondergaat een belangrijke transformatie. Het idee achter het FinTechVisor portaal is dat alle spelers op één plaats samen deel uit kunnen maken van de toekomst”, aldus William Sullivan, Head of Market Intelligence bij Capgemini. “Met zoveel nieuwe spelers die innovatie aanbieden, hebben traditionele financiële dienstverleners een methode nodig om zich door alle puinhoop te worstelen en de innovatieve FinTech-partner te vinden die hun bedrijf het beste kan transformeren.”

Scale-ups
De FinTechVisor portaalsite zal binnenkort ook Capgemini’s ScaleUp Qualification Program bevatten, waarin ScaleUps door Capgemini worden geëvalueerd om hun kwalificatie als FinTech te verdienen. Capgemini’s ScaleUp Qualification Program evalueert ScaleUps aan de hand van vier criteria – mensen, financiën, business en technologie – met het oog op effectieve samenwerking met een groot bedrijf. 

“De toekomst is nu, en met de FinTechVisor-portal zullen financiële instellingen gemakkelijk toegang hebben tot een uitgebreid scala aan mogelijkheden, waardoor banken meer flexibiliteit en innovatie krijgen“, aldus Vincent Bastid, CEO van Efma. “Capgemini’s ScaleUp Qualification Program zal de waarde van het portaal nog een stap verder brengen, aangezien Capgemini een voortrekkersrol heeft gespeeld in de FinTech-samenwerkingsrevolutie en over de vaardigheden beschikt om te beoordelen wat levensvatbaar is.”

De nieuwe portaalsite zal voorzien worden van een berichtenfunctie waarmee financiële instellingen via het platform contact kunnen opnemen met FinTechs. Het heeft ook een FinTech bibliotheek en zal binnenkort onderdak bieden aan een content hub om actuele FinTech nieuws en trends, samen met verhalen van succesvolle samenwerkingen etaleren.

Gerelateerde artikelen