Business Europe wil deal

No-deal Brexit is ramp voor bedrijven, zegt Business Europe.

“Een wanordelijk Brits vertrek zou extreem schadelijk zijn voor alle partijen”, aldus de lobbyorganisatie Business Europe, waar namens Nederland werkgeversclub VNO-NCW bij is aangesloten. Zo’n no-deal Brexit zou bovendien een positieve toekomstige relatie, die iedereen volgens Business Europe wil, in gevaar brengen.

In zo’n scenario duurt de onzekerheid voort, worden producten en diensten duurder, komen er grenscontroles en wordt reizen lastiger, voorziet Business Europe-directeur Markus Beyrer. “Een deal is daarom een absolute noodzaak.”

Beyrer dringt er bij beide kanten op aan alles in het werk te stellen om alle haalbare opties voor een ordelijk vertrek te bespreken. De Britse regering zou “dringend” werkbare opties op tafel moeten leggen. Nieuw uitstel zou verre van ideaal zijn, maar moet volgens Beyrer toch maar als optie worden overwogen, mits het Verenigd Koninkrijk een duidelijk pad naar een akkoord uitstippelt.

Wat de uitkomst wordt, er is al een silver lining voor ons land: Nederlandse investeringen in het Verenigd Koninkrijk zijn bijna opgedroogd, maar de andere kant op is er voor miljarden extra gestoken in de Nederlandse economie.

.ad-style * { font-size: 18px; line-height: 30px; color: #555; }

Groei van financieel vakman naar strategisch partner

Wil jij als financieel vakman doorgroeien naar strategisch partner? Volg de vijfdaagse Masterclass De Nieuwe CFO; Strategisch Financieel Management. Ontvang inzicht in strategisch financieel management en ontdek wat er op de agenda staat van de nieuwe CFO.

Bekijk het programma en data


(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen