Amerikaanse dochter Bunq gereguleerd door verschillende instanties

Onlinebank vraagt vergunning voor de VS aan.

Toezicht en regulering
De Amerikaanse dochter van Bunq zal worden gereguleerd door verschillende overheidsinstanties. Als dochteronderneming van het Nderlandse bunq B.V. valt bunq US Bank onder het geconsolideerde toezicht van de Centrale Bank van Nederland (DNB).

Fed, OCC en FDIC
Daarnaast worden niet-Amerikaanse bankorganisaties en hun dochterondernemingen die in de VS actief zijn, gereguleerd door de Board of Governors van het Federal Reserve System. bunq US Bank zelf zal als nationale bank primair gereguleerd en gecontroleerd worden door de OCC, met secundaire regulering door de FDIC.

Niet lokatiegebonden klanten
De bank wijst op de ongeveer 5 miljoen Europese expats in de VS en denkt dat zij bij bunq kunnen krijgen wat ze in Europa van een bank gewend zijn, terwijl banken in de VS veel minder transparant zijn over hun kosten. “Bunq streeft naar meer diversiteit in de financiële sector, zodat mensen de vrijheid hebben om te kiezen wat bij hen past”, zegt oprichter en topman Ali Niknam. “We kunnen niet wachten om digital nomads in de VS ook zonder gedoe te laten bankieren.”

Op 19 april zijn CFO’s, financieel directeuren, controllers en overige financieel managers welkom op de jaarlijkse FM Dag in het Van der Valk Hotel A4/Schiphol. Mail de organisatie van het evenement voor meer informatie, het programma, de key note speakers of uw aanmeldingen.

Ontstaan
Bunq werd in 2012 opgericht door Niknam en was de eerste bank in 35 jaar die een Europese bankvergunning kreeg. Inmiddels is het bedrijf, dat geen kantoren heeft maar alleen een app, actief in ruim dertig landen in Europa. Eind vorig jaar werd voor het eerst een kwartaal met winst afgesloten.

Gerelateerde artikelen