Btw-teruggave uit het buitenland in het geding

Bedrijven kunnen deadline missen door overbelast portaal.

Tal van bedrijven dreigen de teruggave van btw mis te lopen die ze moeten ontvangen uit andere EU-landen. De deadline voor deze teruggave is 30 september. Maar door bureaucratische rompslomp dreigen veel bedrijven niets terug te krijgen.

Daarvoor waarschuwt de Belastingdienst. In eerdere jaren bleken veel ondernemers pas op de laatste dag een aanvraag in te dienen voor deze btw-teruggaaf uit andere EU-landen. Dat kunnen ze doen via de Nederlandse Belastingdienst. Die zet de aanvraag door naar de belastingdienst van de EU-landen dat de btw terugbetaalt.

De Belastingdienst wijst bedrijven erop dat het portaal waar de aanvragen ingediend worden overbelast kan worden als er veel aanvragen eind september worden gedaan. “Aanvragen kwamen daardoor pas na 30 september bij ons binnen. Het gevolg was dat btw niet werd teruggegeven”, zo waarschuwt de Belastingdienst. EU-landen hoeven namelijk te laat binnengekomen verzoeken niet in behandeling te nemen.

De Belastingdienst adviseert ondernemers daarom om bijtijds de aanvraag voor teruggave van btw in andere EU-landen in te dienen. Dat kan via het portaal van de Belastingdienst ‘Teruggaaf btw uit andere EU-landen’.

 

 

Gerelateerde artikelen