Brunel stuit aanhoudende omzetdaling

Brunel heeft in het vierde kwartaal van afgelopen jaar de omzet op nagenoeg hetzelfde niveau gehouden als een jaar eerder.

Voor de detacheerder was dat het eerste kwartaal in drie jaar tijd waarin de opbrengsten op jaarbasis niet daalden. Ten opzichte van het derde kwartaal gingen de inkomsten zelfs omhoog. Over heel 2017 was er nog wel sprake een teruggang.

De stabiliserende omzet was volgens Brunel te danken aan diversificatie, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van enkele grote sectoren. Daarbij droegen alle regio's behalve Zuidoost-Azië bij aan de groei van de inkomsten ten opzichte van het derde kwartaal. Die groei was het sterkst in het Midden Oosten en in Australië en Oceanië. Ook waren er tekenen van herstel in de olie- en gassector, al staan de marges daar nog wel onder druk.

De omzet in het vierde kwart kwam uit op 210 miljoen euro. De operationele winst (ebit) kwam drie keer zo hoog uit, op 6,4 miljoen euro. Over heel 2017 was er nog sprake van een omzetkrimp van 11 procent, tot 790 miljoen euro. De operationele winst nam met een derde af tot bijna 18 miljoen euro. Ook de nettowinst kwam in 2017 lager uit dan een jaar eerder: 7,6 miljoen euro tegen 10 miljoen euro,

Brunel verwacht dit jaar een groei van de omzet en een verbeterde winstgevendheid. Vooral in Nederland en Duitsland heeft Brunel meer mensen gedetacheerd, wat al in het eerste kwartaal tot hogere inkomsten moet leiden. Een verder herstel van de olie- en gassector zou de detacheerder een verdere steun in de rug kunnen geven.

(ANP)

Gerelateerde artikelen