Brouwer AB InBev komt opnieuw met huurkwijtschelding horeca

bierbrouwer huurkwijtschelding horeca
Bierbrouwerij AB InBev gaat horecaondernemers die een pand bij de brouwer huren opnieuw steunen met huurkwijtschelding.

De brouwer van merken als Jupiler, Hertog Jan en Leffe neemt daarbij een kwart van de huur voor de maanden november, december en januari op zich.

AB InBev is zelf geen eigenaar van panden, maar verhuurt panden onder die zij op haar beurt weer huurt van vastgoedeigenaren. Het bedrijf roept vastgoedeigenaren die aan horecaondernemers verhuren op om ook bij te dragen. In april en mei schold AB InBev ook al huur kwijt aan horecaondernemers die een pand bij de brouwerij huren.

Daarnaast kondigt de brouwer aan nu ook volle tanks met bier kosteloos retour te halen en te vervangen door vers bier. De steun komt bovenop andere steunmaatregelen die de brouwer al nam, zoals kosteloos retour halen van aangebroken tankbier.

“In de nieuwe sluitingsperiode is extra steun voor de horeca broodnodig. Het is goed dat er een aanvullend steunpakket voor de vaste lasten vanuit de overheid is aangekondigd, maar er is meer nodig om de horeca door de crisis te helpen. Daarom nemen wij als partner van de horeca nogmaals onze verantwoordelijkheid. In totaal huren zo’n 700 van onze 7000 horecarelaties een pand via ons, dus zo’n 10 procent”, zegt Mark Hanssen, horecadirecteur bij AB InBev.

Gerelateerde artikelen