Bos haalt deadline verkoop HBU

ABN AMRO verkoopt zijn dochterbedrijf HBU aan Deutsche Bank. Het ministerie van Financiën heeft daarover een akkoord op hoofdlijnen gesloten met de Duitsers. De vakbonden FNV Bondgenoten en De Unie hebben opgelucht gereageerd op het akkoord. Met de overeenkomst heeft Wouter Bos voldaan aan de deadline die EU-commissaris Neelie Kroes hem eerder stelde.

Nu er een beginselakkoord ligt dat voldoet aan de voorwaarde van eurocommissaris Kroes van mededinging komt de integratie van Fortis Bank Nederland met ABN AMRO een stap dichterbij.

‘Zo komt er eindelijk duidelijkheid voor de 1400 werknemers van HBU, die graag met Deutsche Bank in zee gaan, en wordt het belangrijkste obstakel voor de integratie van ABN AMRO en Fortis weggenomen’, vatte Joop Hofland van De Unie samen.

De verkoop van HBU is een van de harde eisen die Kroes heeft gesteld aan de voorgenomen fusie tussen ABN AMRO en Fortis, die beide in staatshanden zijn sinds een jaar. De banken zouden anders samen te veel marktaandeel krijgen op de markt voor kleinzakelijke kredieten, vindt de EU-commissaris.

Gerelateerde artikelen