Bol.com in Nederlandse handen

De succesvolle internetwinkel is overgenomen door investeerder Cyrte Investments, waarin verzekeraar Delta Lloyd een meerderheidsbelang heeft. Dat maakte Bol.com en Cyrte Investments bekend.

De partijen willen niet zeggen hoeveel Cyrte voor Bol.com heeft betaald. De investeringsmaatschappij doet doorgaans investeringen van 50 miljoen tot 500 miljoen euro en richt zich specifiek op de media- en telecomsector. Zo heeft Cyrte al belangen in uitgever Telegraaf Media Groep (TMG) en Endemol. Ook beheert de investeerder een deel van het vermogen van John de Mol.

Volgens algemeen directeur Daniel Ropers van Bol.com verandert er niets aan de basis van Bol.com en blijft voor het personeel ook alles bij het oude. ‘We willen gewoon de beste winkel van Nederland zijn.’ Wel is het de bedoeling dat Bol.com steeds vaker opduikt op andere plaatsen dan de eigen site. Zo zullen er vaker links op sites van andere bedrijven staan naar de online boekenwinkel.

Volgens Ropers telt Bol.com in Nederland nu 2,2 miljoen ‘actieve klanten’, klanten die een paar keer per jaar iets bestellen via de site. Het bedrijf wil alles aanbieden wat er op de markt te koop is en te maken heeft met boeken, entertainment en elektronics. In 2008 boekte de internetwinkel een omzet van 224 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen