BNP Paribas ziet af van overname Fortis-onderdelen

BNP Paribas ziet af van de overname van grote delen van bankverzekeraar Fortis, zo heeft de Franse Bank vandaag bekendgemaakt. De overname zoals gepland kan niet doorgaan, vanwege de beslissing van het Hof van Beroep in Brussel om de verkoop van Fortis op te schorten.

BNP Paribas weigert toelichting te geven op de beslissing. Het wilde niet zeggen of de deal hiermee definitief niet doorgaat. Ook de Belgische regering weigert commentaar.

De overeenkomst tussen Fortis en BNP Paribas had deze week afgerond moeten worden. De Belgische rechters schorten vorige week onverwacht de verkoop op, omdat ze vinden dat aandeelhouders eerst moeten beslissen over de deal.

Naar verluid zou BNP Paribas de activiteiten van Fortis België en Luxemburg overnemen voor 14,5 miljard euro. De Nederlandse overheid nationaliseerde de activiteiten van Fortis in Nederland voor 16,8 miljard euro.

Delta Lloyd voert gesprekken met de Nederlandse staat over de overname van Nederlandse Fortis-onderdelen. Het zou gaan om de Nederlandse assurantietak, zo schrijft dagblad De Telegraaf.  

Naast Delta Lloyd zijn naar verluidt nog twee niet nader genoemde partijen in de race. Het ministerie van Financiën gaf in oktober aan de verzekeringsactiviteiten zo snel mogelijk te willen verkopen

Gerelateerde artikelen