Bloomberg: nog een cryptodienstverlener op omvallen

Leenkantoor voor crypto's Genesis zou in zwaar weer verkeren.

In de nasleep van het faillissement van cryptobeurs FTX staat nu ook leenkantoor voor crypto’s Genesis op omvallen. Het bedrijf dat crypto’s voor langere periodes uitleent aan andere bedrijven heeft moeite financiering te vinden voor zijn leendivisie. Volgens ingewijden waarschuwt het bedrijf potentiële investeerders dat het misschien faillissement moet aanvragen, als er niet snel een oplossing wordt gevonden, meldt persbureau Bloomberg.

Genesis heeft de afgelopen dagen gezocht naar minstens 1 miljard dollar aan vers kapitaal, aldus de bronnen. Er zou onder andere gesproken zijn over een eventuele kapitaalinjectie van cryptobeurs Binance. Maar tot een overeenkomst is het nog niet gekomen. De jacht naar financiering werd versneld door een liquiditeitscrisis bij de geldschieter na de plotselinge ineenstorting van FTX, een van ’s werelds grootste cryptobeurzen.

Genesis stopte met het doen van aflossingen kort nadat het op 10 november onthulde dat het 175 miljoen dollar had vaststaan op een FTX-rekening. Genesis meldt in een verklaring aan Bloomberg dat er geen plannen zijn om op korte termijn een faillissement aan te vragen. “Ons doel is om de huidige situatie minnelijk op te lossen zonder de noodzaak van een faillissementsaanvraag. Genesis blijft constructieve gesprekken voeren met schuldeisers”, zo valt te lezen.

Genesis wordt als belangrijke speler in de cryptomarkt nauwlettend in de gaten gehouden als graadmeter voor de sterkte van de sector. Het is een van de cryptokredietverstrekkers die direct onder druk is komen te staan na een langdurige daling van de prijzen van tokens en meerdere faillissementen in de sector. De problemen bij Genesis en FTX raken ook de bekende crypto-tweeling Tyler en Cameron Winklevoss, die aan de wieg stonden van de voorloper van Facebook. Zij zijn eigenaar van cryptofonds Gemini Trust, dat nauw samenwerkt met Genesis.

Gerelateerde artikelen