Blokker verkoopt Intertoys

Winkelconcern Blokker Holding verkoopt speelgoedketen Intertoys aan de Britse investeerder Alteri.

Dat werd donderdag bekendgemaakt. Voor hoeveel geld het onderdeel wordt verkocht, is niet bekend. 

Rothschild adviseerde Blokker Holding op deze transactie. Het deal team bestond uit: Sander Griffejoen, Johan Dubbeldeman, Paul Hoogland, Fares Ouardi.

De speelgoedketen gaat, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL en de circa 4000 personeelsleden, over naar Alteri. Intertoys werd in 1976 opgericht in Gouda en exploiteert circa vijfhonderd winkels in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg.

Alteri denkt goed gebruik te kunnen maken van de “sterke positie'' die Intertoys heeft op de speelgoedmarkt, die een aantal moeilijke jaren achter de rug heeft. Daarbij kan Intertoys volgens topman Gavin George van Alteri gebruik gaan maken van de inzichten, experts en het netwerk van de investeerder in de sector.

Halverwege vorig jaar werd bekend dat Intertoys, Bart Smit en Toys XL zouden worden samengevoegd tot het merk 'Intertoys'. Deze ombouwoperatie is inmiddels voltooid, op 13 winkels in Nederland en de Bart Smit-winkels België na. De Toys XL-winkels worden voor het eind van het jaar omgebouwd naar Intertoys.

Blokker Holding en Alteri verwachten de transactie voor eind november af te ronden. Mededingingsautoriteiten moeten zich nog uitspreken over de deal en er wordt ook nog gewacht op advies van de ondernemingsraad van Blokker Holding.

Blokker Holding verkeert al enige tijd in zwaar weer. Het concern maakte in mei bekend zich volledig te gaan richten op de Blokkerwinkels in Nederland en België. De overige winkelbedrijven Xenos, Leen Bakker, Intertoys, Maxi Toys en Big Bazar werden in de etalage gezet. Korte tijd later werd Leen Bakker al verkocht aan Gilde Equity Management.

Gerelateerde artikelen