Blockchain beleeft doorbraak bij financieel managers

Dankzij de pandemie is het geloof grenzeloos in de nieuwe technologie.

Nagenoeg alle financiële managers zien blockchain als een volledig geaccepteerde technologie. 97 procent stelt dat het bedrijf kansen mist als ze blockchain links laten liggen. Ook denkt 85 procent dat de blockchain helpt om risico’s te beperken.

93 procent van de financieel managers is ervan overtuigd dat de blockchain helpt om nieuwe omzet te generen. Ook is er een diepe overtuiging dat met blockchain nieuwe financieringsbronnen aan te boren zijn.

Dat staat in het 2021 Global Blockchain Survey van Deloitte. Het accountants- en adviesbureau ondervroeg wereldwijd ruim 1200 kopstukken van bedrijven, waaronder uit de financiële sector. In deze sector is het vertrouwen in blockchain nog een stuk groter dan in andere sectoren.

Blockchain is lang een belofte gebleven, omdat bedrijven onzeker waren over regelgeving en een brede toepassing van de technologie. Maar vorig jaar vond de doorbraak plaats. Dit vanwege de toenemende digitalisering binnen de vermogens- en financiële dienstverlening.

Volgens Deloitte hebben acht op de tien topmanagers uit de financiële sector blockchain aangemerkt als een strategische topprioriteit. Onderzoekers concluderen dat blockhain is doorgebroken tijdens de coronacrisis.

Dit zou het gevolg zijn van het vele thuiswerken. Mensen moesten vanuit huis werken met uiterst gevoelige data. Blockhain bleek daarin een veilige methode om digitaal data uit te wisselen.

Gerelateerde artikelen