Bitcoinbeurs Binance onder vuur

CFTC-regels overtreden.

De Amerikaanse financiële toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) spant een rechtszaak aan tegen ’s werelds grootste handelsplatform voor cryptomunten Binance en zijn medeoprichter en topman Changpeng Zhao. Volgens de CFTC heeft Binance jarenlang meerdere regels geschonden.

De aanklacht is ingediend bij een federale rechtbank in Chicago. Volgens de toezichthouder voerde Binance bepaalde transacties en diensten uit zonder de benodigde vergunning. “Bij Binance weten ze al jaren dat ze de CFTC-regels overtreden”, aldus de waakhond.

Voorzitter Rostin Behnam zegt dat de aanklacht deel uitmaakt van “een campagne om misdragingen in de volatiele en riskante cryptowereld te vinden en te stoppen”. Hij zegt dat dit een waarschuwing aan iedereen in de cryptowereld is dat de toezichthouder opzettelijke omzeiling van de Amerikaanse wetgeving niet tolereert.

Amerikaanse autoriteiten bekijken al langer het in 2017 in China opgerichte bedrijf. De CFTC wil nu dat Binance boetes en een handelsverbod opgelegd krijgt. Ook de voormalige directeur van het handelsplatform, Samuel Lim, wordt aangeklaagd.

Gerelateerde artikelen