Bitcoin zakt ver weg

Koers zakt na nieuws mogelijke overname van cryptobeurs FTX.

Cryptomunt bitcoin is dinsdag flink wat van zijn waarde kwijtgeraakt. De digitale munt verloor bijna 15 procent waardoor hij onder de 17.500 dollar zakte. Dat gebeurde na nieuws rond de .

Binance-baas Changpeng Zhao verbaasde de cryptowereld eerder met de aankondiging dat zijn bedrijf FTX overneemt. Volgens Zhao kampte de concurrent met liquiditeitsproblemen. Binance droeg bij aan de paniek die ontstond door te stellen dat het ook zijn FTX-munten in de verkoop deed. Ook andere beleggers trokken hun conclusie en haalden hun geld weg. Daarop zag FTX geen andere keuze dan over te worden genomen door Binance.

De overeenkomst die werd ondertekend voor de overname zou echter niet bindend zijn, waarmee de nervositeit op de cryptomarkt weer werd aangejaagd. Vooral omdat Binance zou kunnen besluiten om zonder al te grote problemen alsnog weg te lopen van de deal. Dat zorgde ervoor dat bitcoin, maar ook andere crypto’s flink aan waarde verloren, na de turbulentie van de afgelopen dagen.

Tokens als ether, polkadot en avalanche daalden elk met meer dan 14 procent. Solana en dogecoin verloren ruim een kwart. FTT, de zogeheten utilitytoken van FTX zakte meer dan 75 procent. De kwestie rond FTX en Binance zorgde bij sommige handelaren voor flashbacks naar de eerdere problemen rondom Celsius, de cryptokredietverstrekker die eerder dit jaar ten onder ging. Ook andere bedrijven werden geraakt door die marktcrash.

Gerelateerde artikelen