Bitcoin weer onder 48.000 dollar

De waarde van de bitcoin is dinsdag weer onder de 48.000 dollar gezakt.

De waarde van de bitcoin is dinsdag stevig gezakt. Nadat die in de ochtend al onder de 50.000 dollar uitkwam zette het verval in de loop van de dag door waardoor een bitcoin minder dan 48.000 dollar waard werd. Investeerders hebben wereldwijd hun meest risicovolle beleggingen van de hand gedaan omdat ze bang zijn dat die minder waard worden als centrale banken een krapper monetair beleid gaan voeren.

De daling van dinsdag liep op tot 6,5 procent waarmee 1 bitcoin rond de 47.600 dollar waard was. Sommige analisten menen dat 50.000 dollar een belangrijk prijsniveau is voor de grootste cryptomunt ter wereld. Samen met de bitcoin zakten ook andere cryptomunten weg. Zo daalde de ether ruim 6 procent tot net iets meer dan 3800 dollar. De bitcoin tikte in november nog een recordniveau aan van circa 69.000 dollar, maar na de ontdekking van de omikronvariant van het coronavirus ging de waarde hard omlaag.

Behalve de vrees dat de afbouw van de steunmaatregelen door de centrale banken voor problemen zou kunnen zorgen voor risicovolle investeringen zoals digitale munten zorgden nog meer zaken voor koersdruk. Een mogelijke strengere Amerikaanse belastingregelgeving voor crypto’s en de harde aanpak van de cryptosector door China zette de prijzen van de digitale munten eveneens onder druk.

Gerelateerde artikelen