BinckBank op de vuist met ex-klant om 11,5 miljoen

Beleggersclub Fibonacci is boos over geliquideerde aandelenportefeuille.

De beleggersclub Fibonacci eist ruim 11,5 miljoen euro van BinckBank, zo blijkt uit een brief die de club heeft gestuurd aan het bestuur van de broker. Het gaat om een schikkingsvoorstel in een zaak waarbij BinckBank eerder de beleggingsportefeuille van Fibonacci liquideerde.

BinckBank deed dit op 26 januari 2015, omdat de broker onder meer vond dat de club zijn leden misleidde met te positieve verwachtingen. In 2015 oordeelde de rechter dat Fibonacci weliswaar een afwijkende manier had om resultaten te berekenen, maar dat niet vast stond dat de club zijn leden heeft misleid. Er volgden meerdere keren hoger beroepen en vorig jaar werd uiteindelijk cassatie ingesteld.

“Ons aanbod om tot een schikking te komen is slechts ingegeven door de wens tot een snelle oplossing te komen en deze onverkwikkelijke affaire achter ons te kunnen laten”, stellen de investeerders. Het ‘schikkingsaanbod’ staat open tot 15 september, laten ze verder weten. Ook stellen ze dat als BinckBank het aanbod naast zich neer legt, de broker na een schadeprocedure meer kwijt zal zijn.

De eisers zeggen dat BinckBank destijds ongeveer 16.000 optiecontracten liquideerde in een tijdsbestek van twee uur. Het zou gaan om “gedurende zes jaar zorgvuldig opgebouwde en gemanagede posities”. BinckBank, nu onderdeel van de Deense bank Saxo, was niet direct bereikbaar voor commentaar.

(ANP)

Gerelateerde artikelen