Beurs pakt notering via lege huls aan

Vanaf 1 januari moet ieder bedrijf dat via een zogeheten omgekeerde overname naar de Amsterdamse aandelenbeurs komt, aan een nieuwe reeks maatregelen voldo

Beursuitbater Euronext Amsterdam denkt zo verkeerd gebruik van deze 'reverse listings' tegen te kunnen gaan.

Net als bij een reguliere beursgang, moet een onderneming straks bijvoorbeeld een uitgebreid en gedetailleerd informatiedocument publiceren. Het document krijgt niet de naam prospectus, dat een voorwaarde is bij een normale beursgang. Maar de inhoud is wel vergelijkbaar.

Volgens een woordvoerster van de beurs zorgden omgekeerde overnames de laatste tijd nog weleens voor “onrust in de markt''. Daarom is Euronext gaan kijken of daar niet wat aan gedaan kon worden.

“Ons is het met name te doen om de transparantie naar aandeelhouders, potentiële investeerders en de markt te bevorderen'', aldus de zegsvrouw die benadrukt dat het bedrijf niet per definitie negatief tegenover deze vorm van beursgangen staat.

Euronext heeft in het hele proces intensief samengewerkt met de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De lijst met verplichtingen waaraan het informatiedocument moet voldoen is ook door de toezichthouder opgesteld.

(ANP)

Gerelateerde artikelen