Bestuurders worden steeds banger voor cyberrisico’s

Het meeste budget (een derde) willen ze vrijmaken voor digitalisering

Nederlandse topbestuurders maken zich het meest zorgen over cyberaanvallen en overregulering door de overheid. Vooral cyberveiligheid een groeiende bron van onrust in de bestuurskamer. Het is inmiddels een even grote zorg als overregulatie door de overheid, die al jaren op nummer één staat.

Dat komt naar voren uit onderzoek van accountantskantoor PwC onder Nederlandse topbestuurders. Daaruit blijkt dat ook digitalisering hoog op de agenda staat van topbestuurders. Driekwart van de CEO’s wil investeren in de digitale transformatie. Ruim een derde wil het budget voor digitalisering aanzienlijk verhogen, terwijl bijna een kwart wil de investeringen in cyberveiligheid en digitale privacy verhogen.

Maar topbestuurders zijn niet alleen maar aan het tobben. Ze zijn optimistisch over zowel de internationale economie in het lopende jaar, als over de groei van hun eigen bedrijf. Ruim 70 procent gelooft dat de wereldwijde economie in 2021 zal groeien. Ze hebben ook vertrouwen in hun eigen bedrijf. Twee derde van de Nederlandse directeuren denkt dat hun bedrijf zal groeien dit jaar.

(ANP)

Gerelateerde artikelen