Beste deal van 2010 is de verkoop van Catalpa door Bencis

Tijdens de 11de M&A Awards is de award voor 'Best Deal' uitgereikt aan Bencis, voor de verkoop van kinderopvangbedrijf Catalpa aan het Amerikaanse Providence.
De verkoop van kinderopvangorganisatie Catalpa was in 2010 een veelbesproken deal. De verkopende partij was de Belgisch-Nederlandse durfkapitalist Bencis Capital Partners. De koper is de Amerikaanse investeringsmaatschappij Providence Equity Partner.
Aan de verkoop ging een biedingenstrijd vooraf waaraan zes private equity-huizen deelnamen. De mogelijke kopers waren de Amerikaanse investeerders AEA Investors, Carlyle Group en Providence Partners, de Britse partijen BC Partners en Doughty Hanson en het Zweedse IK.
Providence Equity Partners ging er uiteindelijk met de buit vandoor. Volgens bronnen rond de Dow Jones bedroeg de overnameprijs uiteindelijk zo’n 400 tot 500 miljoen euro. Voor Bencis mag dit een zeer geslaagde transactie genoemd worden. Het winnen van de award voor ‘Best Deal’ is dan ook meer dan terecht. 
Menno van der Meer van Bencis neemt de award in ontvangst. Hij geeft aan dat er nog ruimte voor verbetering zit in het bedrijf. Bencis heeft vele overnames gedaan en deze in het bedrijf geïntegreerd. Het bedrijf is nu klaar voor de toekomst. 
Gerelateerde artikelen