Best Lawyer: een pragmaticus

fallback
Heleen Kersten, Hector de Beaufort, Jan Louis Burggraaf, Eddie Meijer en Ep Hannema. Dat zijn de genomineerden in de categorie Best M&A Lawyer. Stuk voor stuk juristen met veel ervaring en een flinke dosis pragmatisme.

Juristen worden niet altijd even positief bekeken. ‘Een jurist maakt het soms zo lastig. Daardoor kost de deal veel meer tijd en geld.’ Dat is een veelgehoorde klacht over het gilde. Ze zien eerder beren op de weg, dan kansen in de markt. En kunnen daar oneindig over zeuren. ‘Sommige transacties duren ellenlang omdat er veel ego’s in het spel zijn. Daarnaast zijn er steeds meer advocaten bij betrokken zodat het nog langer duurt voordat mensen de bocht door zijn.’ De genomineerde toppers zijn een duidelijke uitzondering op de regel. Recht door zee, dat is eerder op hen van toepassing.

Prettig samenwerken
Neem bijvoorbeeld Heleen Kersten van Stibbe. Met haar is het volgens respondenten prettig samenwerken. ‘De benadering is pragmatisch, no nonsens. Dat zie je wel anders. Zij weet een efficiënt proces neer te zetten. Heel veel juristen zoeken nieuwe problemen op en er zijn er niet zoveel die dat niet doen. Zij is er een uit de laatste categorie.’ De winnaar van vorig jaar is ook dit jaar weer genomineerd: Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy. Hij doet volgens de respondenten erg veel deals. ‘Hij trekt hard aan alle partijen in het proces. Ligt desondanks goed. Weet problemen op te lossen en snel tot de kern te komen.’ Burggraaf heeft een ijzersterke reputatie en was namens Tele2 bij het steekspel rond Versatel betrokken. ‘Hij gaat als een mes door boter.’

Beschikbaar
Eddie Meijer van Houthoff Buruma is nog zo’n pragmaticus. Hij heeft schijnbaar onuitputtelijke energie. ‘Zijn gedrevenheid is meer dan uitstekend.’ Meijer draait al flink wat jaren mee en is volgens insiders in de markt 24 uur per dag beschikbaar. Als laatste Ep Hannema van Norton Rose. ‘Onmisbaar’, aldus een private equity-partij. ‘Hij heeft de regie in een groot aantal deals.’ Hij is hoofd private equity en venture capital bij Norton Rose en een leidend specialist voor investeringsmaatschappijen. ‘Hannema is van onschatbare waarde. Is gericht op partijen bij elkaar brengen in plaats van de tegenstander in te pakken.’ Stuk voor stuk toppers in de markt. Pragmatisch, no nonsens. En gedreven.

Gerelateerde artikelen