Benchmark automatische factuurverwerking – Microsoft Dynamics en AX

In 2012 heeft ReadSoft opdracht gegeven om te onderzoeken wat de huidige mate van automatisering van factuurverwerking is bij organisaties die Microsoft Dynamics NAV en AX gebruiken voor hun financiële boekhouding. Hiervoor is een enquête opgesteld, welke door 101 crediteurenadministraties is beantwoord. Met behulp van deze Benchmark kunt u onderbouwd beslissen over de mogelijkheden om de efficiency van de crediteurenadministratie te verhogen en kosten te verlagen.

 
Opvallende resultaten

1. 32% van de facturen worden te laat betaald
• Gemiddelde doorlooptijd 6 werkdagen na ontvangst op de crediteurenadministratie
• Organisaties kost het echter gemiddeld 22 dagen om een factuur te betalen

2. 75% papieren facturen
Het merendeel van de respondenten (88%) geeft aan dat meer dan 75% van alle inkomende facturen nog steeds een papieren factuur is.
• 84% van de respondenten verwerkt de facturen handmatig in het financiële systeem
• 94% werkt met een papieren archief voor opslag van de facturen
• 94% van de digitale facturen komt binnen als PDF bijlage via email

Organisaties zijn vandaag de dag nog altijd papierintensief. De crediteurenadministratie vormt hierop geen uitzondering. Ondanks de grote beschikbaarheid van oplossingen voor het automatiseren van facturen is de papieren factuur nog prominent aanwezig.

3. 67% voorziet een investering in scanning en OCR
Crediteurenadministraties zijn uitermate geschikt voor automatisering. Één van de processen die zich goed leent om te automatiseren is het factuurverwerkingsproces. In onderstaande figuur komt naar voren dat door de respondenten de volgende verbeteringen worden voorzien.

Figuur: Kunt u aangeven op welk gebied uw organisatie voornemens heeft wijzigingen door te voeren in de werkwijze van de Crediteurenadministratie?

Volledig rapport ontvangen? Het volledige rapport kan hier worden gedownload of kan worden opgehaald op de ReadSoft stand op Financial Systems, 6 juni in Nieuwegein. Ook is er een Benchmark beschikbaar voor andere financiële systemen, af te halen op de ReadSoft stand nummer 11.

Wie zijn wij? ReadSoft is een toonaangevende wereldwijde leverancier van software oplossingen voor documentautomatisering. ReadSoft ontwikkelt software voor geautomatiseerde factuurverwerking in de Cloud en in huis. Voor meer informatie over ReadSoft, gaat u naar: www.readsoft.nl

Gerelateerde artikelen