Belastingdienst tijdelijk soepeler met saneringsakkoord

Stichting wil compensatie coronaschulden MKB
De Belastingdienst komt ondernemers met belastingschulden tegemoet.

Wie voor 1 oktober een saneringsakkoord sluit met alle schuldeisers, hoeft aan de fiscus de helft minder terug te betalen dan normaal.

Wie niet in staat is een belastingschuld en andere schulden te betalen, heeft de mogelijkheid een saneringsakkoord te sluiten: aan alle schuldeisers hoeft dan maar een deel van de schulden te worden betaald. ‘Vanwege de coronacrisis gaan wij tijdelijk soepeler om met een van onze voorwaarden om mee te werken aan een saneringsakkoord’, laat de fiscus nu weten.

Normaliter krijgt de Belastingdienst ten minste het dubbele van het uitkeringspercentage dat andere schuldeisers krijgen betaald. ‘Maar tot 1 oktober 2023 nemen wij genoegen met ten minste hetzelfde uitkeringspercentage. Wij raden u daarom aan nog vóór 1 oktober 2023 met uw schuldeisers in gesprek te gaan over een saneringsakkoord. Want dan is de kans groter dat al uw schuldeisers hieraan willen meewerken.’

Zzp’ers kunnen contact opnemen met de gemeente voor het opstarten van een minnelijk schuldsaneringstraject.

Rechtspersonen moeten zelf een saneringsakkoord regelen met schuldeisers. Gaan alle schuldeisers akkoord met een betalingsvoorstel? Dan kan de ondernemer de Belastingdienst vragen een deel van de belastingschuld kwijt te schelden. Dat kan met het formulier Verzoek kwijtschelding van belasting en/of premie voor ondernemingen.

 

Gerelateerde artikelen