Belastingdienst gaat actief sectorindeling werkgevers controleren

Vanaf juli gaat de Belastingdienst actief de sectorindeling van werkgevers controleren. Volgens de Belastingdienst is het namelijk mogelijk dat een werkgever een andere sector opgeeft dan de sector die bij de Belastingdienst geregistreerd staat, zo meldt BDO.

De sectoraansluiting bepaalt de hoogte van de sectorpremie en kan van invloed zijn op de hoogte van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas die de werkgever moet betalen. “Dat veel werkgevers de onjuiste sectorpremie toepassen en/of in een onjuiste sector zijn ingedeeld, kunnen wij gebaseerd op onze ruime ervaring op dit gebied, slechts bevestigen. Een aantal werkgevers betaalt daardoor te weinig premie, anderen werkgevers betalen juist (veel) te veel,” aldus BDO.

BDO: “Bent u van mening dat voor u een andere sectorpremie van toepassing is, dan mag u dit niet zomaar aanpassen in uw loonprogramma. Als uw maatschappelijke functie anders is dan volgens de beschikking van de Belastingdienst, dan moet u dit schriftelijk melden aan de Belastingdienst. Die bepaalt dan of en zo ja, met ingang van wanneer, de andere sector voor u van toepassing is. Het toepassen van een ‘onjuiste’ sectorpremie kan niet alleen leiden tot naheffingen, maar ook boetes.”

Gerelateerde artikelen