Bedrijven verregaand gedigitaliseerd

Nederlandse bedrijven hebben bijna twee derde van hun processen gedigitaliseerd.

De komende drie jaar verwachten bedrijven dat zij hun processen van twee derde naar ruim drie kwart gedigitaliseerd hebben. Ook constateert men dat de digitale transformatie ze een toenemende kostenbesparing oplevert. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Visma Software.

Voor de derde maal op rij werd de mate van digitalisering van het Nederlandse bedrijfsleven in kaart gebracht. Het percentage gedigitaliseerde processen ligt nu op 64 procent, in 2022 zal dat naar verwachting 77 procent zijn. Vooral kleinere organisaties hebben hun toekomstverwachtingen naar boven bijgesteld. Opvallend is bovendien de groeiende kostenbesparing door digitalisering, die verdubbelde in twee jaar tijd van 9 procent in 2016 naar 19 procent vorig jaar.

Met 53 procent is rapportage is het minst gedigitaliseerde proces. Maar de helft van de nu nog de handmatige rapportageprocessen zullen in 2022 digitaal zal zijn, zo verwacht men. Bijna 60 procent van de bedrijven zegt dat hun medewerkers overal en altijd toegang hebben tot de bedrijfssystemen. Iets meer dan de helft van de bedrijven werkt in de cloud. In beide gevallen betekent dit een toename van 15 procent over de afgelopen twee jaar.

(bron: Visma)

Gerelateerde artikelen