Bedrijven kunnen langer wtv-aanvragen indienen

Bedrijven krijgen tot 15 januari 2009 de tijd om aanvragen voor werktijdverkorting in te dienen, als zij door de kredietcrisis een acuut omzetverlies lijden. Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat daarvoor de bijzondere regeling werktijdverkorting wijzigen.

De wijziging wordt binnenkort in de Staatscourant gepubliceerd. Aanvankelijk liep de regeling van 1 december 2008 tot 1 januari 2009. Donner heeft besloten de regeling te verlengen om bedrijven meer tijd te geven hun aanvragen in te dienen.

Voor het overige verandert er niets aan de bijzondere regeling. Bedrijven moeten nog steeds twee maanden voorafgaand aan de aanvraag tenminste dertig procent omzetverlies hebben geleden.

De regeling is tijdelijk en stopt als blijkt dat werknemers voor een totaal van 20.000 full time eenheden (oft ewel 760.000 uur werktijdverkorting) onder de regeling vallen. Tot en met 18 december is van 101 bedrijven een aanvraag toegewezen. Het totaal aantal toegekende uren is 92.706, ofwel 12 procent.

 

Bron: Tijdschrift Financieel Management: Legal Update ism BANNING Advocaten

Gerelateerde artikelen