Bedrijfsinvesteringen in Nederland nemen af

Investeringen buiten Nederland groter dan binnen Nederland

Bedrijven hebben in november 3,6 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder, vooral in gebouwen en infrastructuur. Dat meldt de website voor accountants www.accountantweek.nl (‘Ondernemers bezorgd over stilvallen investeringen‘) op basis van berichten van het CBS.

De mate waarin bedrijven bereid zijn om te investeren heeft volgens het CBS te maken met de situatie op de afzetmarkten. Naast de onzekerheid op de afzetmarkten, spelen ook de situatie op de financiële markten een rol. in de de investeringsbereidheid, aldus het statistiekbureau.


Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

Het CBS meldt verder dat de omstandigheden voor investeringen volgens ondernemers in januari minder ongunstig zijn dan in november. Dat komt vooral doordat de jaar-op-jaarstijging van de beurskoersen groter was en het consumentenvertrouwen minder negatief. Het oordeel van producenten over de orderpositie was echter negatiever.

Gerelateerde artikelen