Basware verwerft netwerk en e-invoicingactiviteiten van Certipost

Basware, wereldmarktleider voor purchase-to-pay en e-invoicingoplossingen, heeft vandaag een overeenkomst ondertekend voor de overname van het netwerk en de e-invoicingactiviteiten van Certipost, een dochteronderneming van bpost en de leidende e-invoice operator in de Benelux.

Met deze overname wordt Basware marktleider voor in e-invoicing in de Benelux.

Esa Tihilä, CEO van Basware verklaart: “Basware is de wereldmarktleider voor purchase-to-pay en e-invoicingoplossingen. We zijn actief op zoek naar mogelijkheden om onze positie in bepaalde markten te versterken, zowel via interne groei als via overnames. De voordelen van het verworven netwerk en de e-invoicingactiviteiten van Certipost vloeien vooral voort uit een versneld groeipotentieel: ons wereldwijde open netwerk zal verder uitbreiden en we kunnen het aanbod voor kleine en middelgrote ondernemingen verruimen. De uitgebreide expertise van Certipost in elektronische gegevensuitwisseling (EDI) was eveneens een cruciale factor in onze beslissing om deze overeenkomst aan te gaan. Samen staan we sterker in de Benelux-markt, met een gezamenlijk globaal aanbod voor al onze klanten. Strategisch gezien verwerven we met één overname een belangrijke marktpositie in de Benelux, waar we de komende jaren een sterke groei verwachten van de e-invoicingmarkt.”

Certipost is gevestigd in Aalst, België, en maakt deel uit van de groep bpost. De onderneming positioneert zich als een snelgroeiende specialist in veilige elektronische documentuitwisseling voor bedrijven, de overheid en de consumenten. In 2011 maakten meer dan 80.000 ondernemingen gebruik van de technologie van Certipost om elektronisch documenten uit te wisselen en het bedrijf heeft een bereik van meer dan 100.000 ondernemingen in Europa via roaming. Certipost heeft een grondige kennis  opgebouwd in het aanbieden van diensten aan lokale en internationale bedrijven met betrekking tot e-invoicing en dit sluit perfect aan bij de diensten van Basware.

Gert Roeckx, CEO van Certipost, zegt: “Basware zal Certipost in staat stellen om sterker te groeien in de Benelux. Via het gecombineerde netwerk kunnen we nog meer handelspartners bereiken in Europa, nog innovatiever omgaan met onze technologie en de KMO-markt in België en Nederland ontwikkelen. De strategie van Certipost sluit naadloos aan bij de strategie van Basware, die focust op een uitstekende dienstverlening, klanttevredenheid en groei.”

Basware wil het grootste handelsnetwerk worden voor kopers en leveranciers en 150 miljoen transacties bereiken tegen einde 2015. Met de overname voegt Basware naar schatting ongeveer 12 miljoen transacties toe aan zijn wereldwijde open netwerk. Basware is nu al marktleider voor e-invoicing in Duitsland en de Scandinavische landen en wordt dat na de overname ook in de Benelux.

Met deze overname wordt de organisatie voor documentuitwisseling van Certipost geïntegreerd in de wereldwijde organisatie van Basware. De andere activiteiten van Certipost in verband met digitale certificaten en de Belgische elektronische identiteitskaart, blijven onderdeel uitmaken van bpost. Certipost stelt momenteel 84 mensen tewerk, van wie er 76 actief zijn in het netwerk en de e-invoicingactiviteiten.

Bron: Basware

Gerelateerde artikelen