Bankkrediet wordt duurder

Internationalisering vraagt om risicobeheersing en aanpassingen werkkapitaalfinanciering
Bankkredieten voor het MKB worden een stuk duurder. Dat verwachten grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad. Volgens de banken moeten de steeds hoger wordende risicokosten doorberekend worden in de kredieten.

De hogere kosten worden vooral veroorzaakt door de de risicokosten, aldus het FD. Een kwart van de ondernemingen zit tegenwoordig ondergebracht bij het bijzonder beheer van de banken. Deze kredieten – de ‘intensive care’ van de bank – zijn opgelopen tot 2 miljard euro en vergen vier keer zoveel kapitaal dan gewone kredieten

Volgens FD-journalist Pieter Lalkens hangt het percentage dat ondernemers meer moeten gaan betalen samen met de risicocategorie waar ze in vallen.
__________________________________________________________________________________
Rekent u nog op bancaire financiering? | Volg de masterclass Alternatieve Financieringen
Voorziet u een (her)financieringsbehoefte? Is de bank ook uw belangrijkste bron van financiering? Dan is de Masterclass  Alternatieve Financieringsvormen voor u onmisbaar. Het is nu tijd om de alternatieven te onderzoeken en de groei van uw  onderneming veilig te stellen. Haal miljoenen op voor uw organisatie in korte tijd. Meld u hier direct aan.
____________________________________________________________________________________

Bron: Het Financieele Dagblad

Gerelateerde artikelen