Banken en pensioenuitvoerders starten nieuw fonds voor bedrijfskredieten MKB

Pensioenfondsen willen er samen met banken voor zorgen dat middelgrote bedrijven goed aan krediet kunnen blijven komen. Via het vandaag gelanceerde NL Ondernemingsfonds moeten later dit jaar de eerste leningen worden verstrekt die deels door een bank en deels door het fonds worden gefinancierd.

Het fonds is opgericht door de banken ING, ABN AMRO en Rabobank en pensioenuitvoerders MN en Syntrus Achmea. Vermogensbeheerder Robeco treedt op als fondsbeheerder en beursbedrijf Euronext Amsterdam bracht de partijen bij elkaar.

Het fonds moet in de komende vijf jaar door bijdragen van vooral institutionele investeerders groeien tot 1 miljard euro. De deelnemers benadrukten maandag dat de criteria voor bedrijven om krediet te krijgen hetzelfde blijven. Maar toch biedt het fonds iets meer mogelijkheden. ‘Als een bank al zwaar in een sector zit of een lening iets risicovoller is, dan wordt het risico nu in ieder geval gedeeld’, zo liet ABN AMRO-topman Gerrit Zalm weten.
___________________________________________________________________________________
Haal miljoenen op voor uw organisatie | Volg de masterclass Alternatieve Financieringen
Voorziet u een (her)financieringsbehoefte? Is de bank ook uw belangrijkste bron van financiering? Dan is de Masterclass Alternatieve Financieringsvormen voor u onmisbaar. Het is nu tijd om de alternatieven te onderzoeken en de groei van uw onderneming veilig te stellen. Word geen slachtoffer van de ‘wall of debt’, ontdek het nieuwe financieringslandschap en pak nu uw kansen in de kredietcrisis. Meld u hier direct aan.
___________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen