Arcadis start nieuwe business door klimaatverandering

Ingenieursbedrijf vindt zichzelf in ‘sweet spot’ in de markt zitten.

Advies- en ingenieursbureau Arcadis richt een speciale divisie op die zich louter gaat bezighouden met duurzame dienstverlening. Topman Peter Oosterveer van Arcadis noemt de actie tegen klimaatverandering een “duidelijke commerciële kans” voor het bedrijf.

Financiële details over de plannen gaf Arcadis niet. Wel gaf het bedrijf aan dat het met zijn dienst Global Sustainability Advisory Services op wereldwijde schaal actief zal zijn.

De geboorte van de nieuwe divisie komt bepaald niet uit de lucht vallen. Al in de zomer hintte Oosterveer de zegeningen van de klimaatveranderingen voor zijn bedrijf. Arcadis zit in de sweet spot, zoals hij het noemde. “We hebben vorig jaar toen we de nieuwe strategie lanceerden gezegd dat een van de grote trends die ons zou beïnvloeden klimaatverandering is. Dat begint nu meer en meer vorm te krijgen. Dat er een noodzaak is om voor duurzame oplossingen te kiezen, hoeven we niet meer uit te leggen.”

Oosterveer wil klanten helpen om slimmere en groenere oplossingen te vinden. Volgens het bureau kunnen ontwerpers, ingenieurs en consultants een sleutelrol spelen in het verminderen van emissies en het beschermen van mensen tegen de ergste gevolgen van klimaatverandering.

Daarbij kan Arcadis naar eigen zeggen putten uit zijn eigen ervaringen op het gebied van onder andere waterbeheer en -behoud, het verminderen van koolstofgebruik en de energietransitie.

(ANP)

Gerelateerde artikelen