Arcadis mikt op hogere marge en lagere schuld

Arcadis blijft de komende jaren investeren in producten en diensten die inspelen op wereldwijde trends, zoals klimaatverandering, verduurzaming en verstede

Dat meldt het ingenieursbedrijf in een presentatie voor analisten.

Arcadis heeft zich voor de jaren tot en met 2020 ten doel gesteld sneller te groeien dan de markt. Daarbij moet de operationele winstmarge in dat jaar richting de 8,5 tot 9,5 procent bewegen. Dat was afgelopen jaar nog 7,1 procent.

Ook de verhouding tussen schuld en winst moet verbeteren. Vorig jaar bedroeg de schuld van Arcadis tweeënhalf keer het bedrijfsresultaat (ebitda), dat moet de komende jaren zakken naar één tot twee keer. Het rendement op het geïnvesteerd vermogen moet omhoog van 6,8 naar 10 procent.

Arcadis wil die doelen onder meer bereiken door vooral te investeren in activiteiten waarin het een leidende marktpositie kan hebben. Ook moeten bijvoorbeeld digitalisering en een kritischere blik bij het uitkiezen van projecten bijdragen aan een hogere winstgevendheid.

Arcadis kampt al enkele jaren met tegenvallende resultaten en zag vorig jaar topman Neil McArthur met ruzie vertrekken. Zijn opvolger Peter Oosterveer trad dit voorjaar aan en werkte sindsdien aan een nieuwe koers.

(ANP)

Gerelateerde artikelen