Apps duurder door dichtgooien sluiproute btw

Apple gooit in het nieuwe jaar de fiscale sluiproute via Luxemburg dicht. Apps in de App Store worden daardoor duurder, omdat de belastingtarieven omhoog gaan. Dat meldt de Volkskrant.

Door de nieuwe constructie rekent Apple vanaf 1 januari de btw-tarieven in het land van herkomst van de klant. In de praktijk betekent dat dat App Store-producten duurder zullen worden, omdat gebruikers nu de veel lagere Luxemburgse btw-tarieven betalen.
Apple heeft dit waarschijnlijk besloten nadat de Britse regering bezwaar had gemaakt. Die loopt nu belastinginkomsten mis op apps die mensen kopen in het Verenigd Koninkrijk. Daar geldt een btw-tarief van 20 procent, terwijl Britten nu maar 3 procent btw betalen op bijvoorbeeld e-books.
Momenteel geldt in Luxemburg een btw-tarief van 15 procent. Als vanaf 1 januari het Nederlandse tarief van 21 procent gerekend wordt, zal de prijs van een app die nu €0,89 kost, uitkomen op €0,94.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen