Antonveneta Best Acquisition

fallback
Prijzen in 9 categorieën, 45 zenuwachtige genomineerden en ongeveer 200 aanwezigen. Het toonaangevende blad Chief Financial Officer reikte 7 december in Noorderwijkerhout de M&A Awards uit. Wie gingen er met de prijzen vandoor? Een verslag met reacties vanuit de zaal.

Na een korte uitleg over de verkiezing van journalist Ronald Bruins van Chief Financial Officer en Fusie en Overname, kon de prijsuitreiking beginnen. Awards waren er achtereenvolgens voor Jan Aalberts van Aalberts Industries (Best M&A Strategy) en Boudewijn Molenaar van Gilde (Best Private Equity House). Als beste fiscalist in het overnamespel kwam Olaf van der Donk van Allen & Overy uit de bus. Hij wist al een plekje voor zijn bokaal, die komt in de grote vergaderzaal bij het van oorsprong advocatenkantoor te staan.

Na het hoofdgerecht en het nodige netwerken in de zaal in Noordwijkerhout waren de buy outs aan de beurt. Marc Staal van ABN ARMO Capital eiste met de uitkoop van Borstlap deze prijs voor zich op. Niet verwonderlijk was dat hij de prijs ook opdroeg aan Alfons van der Aa, de CEO van Borstlap, met wie hij de deal vorm gaf.

Eeuwige tweede
Vorig jaar nog werd hij tweede, dit jaar ging hij er met de bokaal vandoor. Maarten Wolleswinkel van Holland Corporate Finance won in de categorie Best M&A Advisor. Zijn reactie: ‘Eeuwige tweede zijn, daar houd ik niet van. Blij dat ik ‘em nu wel heb gewonnen.’ Dat mocht ook wel met maar liefst 85 deals in 7 jaar. Hij had zijn eigen fanclub meegenomen, de mensen daarvan droegen allemaal roze strikken. ‘Daar heb ik flink in geïnvesteerd’, aldus Wolleswinkel.
Daarna Best M&A Lawyer. In die categorie streek, net als vorig jaar, Jan Louis Burggraaf met de eer. Zijn commentaar toonde wijsheid. ‘Ook na de tweede keer ben ik nog steeds erg blij. Maar wie meent te staan, moet bang zijn dat hij niet gaat vallen.’

In de rij voor het dessert dat volgde, kon nog mooi even nagepraat worden. Ontspannen, in alle rust. Dat deden ook Gert-Jan Kramer, CEO van Fugro, en Ron Icke, CEO bij USG People, twee prominente gasten. Na het dessert de laatste drie categorieën. Best Acquisition ging volkomen terecht naar ABN AMRO met Antonveneta. CEO Rijkman Groenink kon zelf niet bij het gala aanwezig zijn, maar hij stuurde wel een vertegenwoordiger, die nauw bij de deal betrokken was geweest. Die had al wel een tafel in gedachten waar de prijs, een foto van de winnaar ingelijst in plexiglas, zou kunnen komen te staan. Spreekstalmeester Van Werven noemde nog even het feit dat ABN AMRO’s Tom de Swaan ook al CFO of the Year was geworden. ‘Straks kun je het hele bedrijf vullen met tombstones.’

Verrast
Alexander Olgers, genomineerd in de categorie Best Leveraged Finance Banker, was compleet verrast toen een groep van medecursisten hem aanprees voor de award. Enigszins beduusd hoorde hij het aan en besloot vervolgens een rondje champagne voor de hele zaak te geven. Helaas voor hem, maar Best Leveraged Finance Banker werd hij niet. Die prijs ging naar Erwin de Jong van ABN AMRO, waarmee hij voor de tweede keer de award in de wacht sleepte. ‘Dat wordt in uw kamer stereo naar uzelf kijken’, grapte Van Werven.

Last but not least de categorie Best Transaction Support. Die prijs werd glansrijk door Peter van Mierlo van PricewaterhouseCoopers gewonnen. Er wordt nogal eens geklaagd over due diligence-rapporten die teveel details bevatten. Van Mierlo: ‘Alles wat er in mijn rapporten staat, is broodnodig. En we zorgen er ook voor dat we richting de toekomst kijken.’ Op naar de Dag van de Overname in 2006, ongetwijfeld weer begin december. Houd de agenda maar alvast vrij.

Gerelateerde artikelen