Amsterdam grootse data hub

Europese data komt in de Nederlandse cloud.

Het afgelopen jaar zijn de Nederlandse datacenters 20 procent groter geworden. Bij elkaar beslaan ze nu 369 duizend vierkante meter. Het merendeel daarvan, 72%, staat in de regio Amsterdam. Daarmee heeft de hoofdstad Europese hubs als Londen, Parijs en Dublin ingehaald om nu de grootste in Europa te zijn. 

Vandaag maakte de Dutch Data Association (DDA) deze cijfers bekend. Een van de redenen voor de groei is de Brexit, maar ook de locatie speelt een rol. De branche biedt momenteel direct werk aan 5.000 mensen en indirect aan 12.500. De directe bijdrage aan het BNP is 784 miljoen euro. 

Lees ook: Eindelijk Ministerie van Digitalisering?

Dankzij de groei heeft Amsterdam de koppositie overgenomen van Londen. “Amsterdam heeft een unieke combinatie van colocatie en hyperscale datacenters,” zegt Stijn Grove, algemeen directeur van de DDA. “Nederland, en in het bijzonder Amsterdam, wordt door de uitstekende connectiviteit en het volwaardige ecosysteem gezien als Digital Gateway to Europe. Met de jarenlange dubbele groeicijfers was het een kwestie van tijd dat Amsterdam de andere hubs zou inhalen.”

[training_turorial]

(bron: DDA)

Gerelateerde artikelen