CFO’s amerikaans bedrijfsleven zien economische donderwolken

Driekwart van de Amerikaanse CFO's verwacht een economische neergang.

Een recessie tegen het einde van 2023 en een voortzetting daarvan in 2024. Dat verwachten driekwart van de 350 CFO’s van Amerikaanse bedrijven (waarvan ruim de helft een jaaromzet van meer dan 50 miljoen dollar heeft) volgens een onderzoek van Billtrust, een bedrijf dat zich richt op order-to-cash-software en digitale betalingen.

  • 3/4 van 350 Amerikaanse CFO’s voorspelt recessie eind 2023 en voortzetting in 2024
  • bedrijven bereiden zich actief voor op toekomstige economische problemen door niet-essentiële uitgaven te verminderen, nieuwe financieringsmethoden te verkennen, kasreserves te versterken en proactief kasstromen te beheren
  • 75% van CFO’s benadrukt belang betalingsprocessen en betalingsopties
  • 62 % van CFO’s verhoogt uitgaven aan technologie om efficiëntie en productiviteit te verbeteren

Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven zich niet alleen zorgen maken over toekomstige economische problemen, maar zich er ook actief op voorbereiden.

De gekozen strategieën omvatten het verminderen van niet-essentiële uitgaven, het verkennen van nieuwe financieringsmethoden, het versterken van de kasreserves en het proactief beheren van de kasstroom. Betalingsprocessen spelen ook een cruciale rol bij het behouden van een stabiele cashflow. 75 procent van de CFO’s benadrukt het belang van het vereenvoudigen van betalingsprocessen en het uitbreiden van betalingsopties om klanten te ondersteunen tijdens een mogelijke recessie.[Artikel gaat verder na deze alinea]

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Technologie komt naar voren als een pijler van veerkracht voor bedrijven. Een meerderheid van de ondervraagde CFO’s (62 procent) verhoogt hun uitgaven aan technologie om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren. Digitale oplossingen worden geïntegreerd om werken op afstand te ondersteunen, wat duidt op een aanhoudende beweging in de richting van een gemengde werkcultuur. CFO’s erkennen de noodzaak om technologische ontwikkelingen te omarmen en over te stappen op een digital-first model om de levensvatbaarheid van hun organisaties te blijven garanderen.

63 procent van de CFO’s zegt vertrouwen te hebben in het vermogen van hun organisatie om een recessie het hoofd te kunnen bieden.


Lees ook:

Gerelateerde artikelen